1   - следећа страна 

25.05.2021.

Огледни час биологије и хемије

Пројектни задатак,истраживачки задатак "Киселе кише"

Огледни час на тему Киселе  кише"су представили ученици осмог разреда са наставницом хемије Иреном Панов Стаменов и наставницом биологије Недом Шормаз.Ученици су током пет недеља спровели истраживачки рад на тему Киселе кише,како би доазали како и зашто имамо појам "киселих киша", пратили су раст биљка у 3 саксије заливане са три раличита начина,прву биљку са водом текућом,другу билљку  мешавином са сирћетом и водом и трећу са већим процентом сирћета и воде.Ученици су све документовали,пратили сликајући и наравно на тему од чијег полазишта су кренули,показали да штетно утиче на биљке и околине са дозвољеним раствором за експериментисање у овом случају то је био сирћет и на тај начин извели и доказали да штетно утиче на раст и развој биљке.Ученици, на овом часу су презентовали путем ПП презентације сам  ток и процес  рада на тај начин постигли висок степен дивергентног мишљења и критичког промишљањана теме које нас окружују..Своје радове су поставили на Гоогле учионици,а своје ставове и убеђења које су стекли током процеса рада исказали у учионици.

Захваљујемо се наставницима на инспиративном и добро планираном и вођеном пројектном задатку и радујемо се сличним у наредном периоду.


24.05.2021.

МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ

Прва награда

 

Вања Симић,  ученица  I/2, похађа Музичку школу  "Ватрослав Лисински" ,издвојено одељење Умка у  класи проф. Милене Поповић. На међународном такмичењу за основне и средње музичке школе , "Фестивалу пијанизма" у Сремској Митровици освојила је 1. место . Честитамо ученици Вањи Симић и желимо успех и напредак у даљем школовању и такмичењу.


29.04.2021.

Ускршњи празници -Пролећни распуст

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавају се ученици да  школа  неће радити од 30.4 до 9.5.2021. године.

Први радни дан биће 10.5.и радиће се по распореду часова за понедељк. 

Ученици млађих разреда ће бити прва смена , креће група "А" ,а старији ученици ће бити друга смена , креће група "Б".

Ученицима и свим радницима школе желим срећне  Ускршње празнике!

 

                                                                             Директор школе:

                                                                              Драган Мишић


28.04.2021.

Радови ученика првог разреда

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ

Ученици првог разреда, са учитељицом Бранком Николић,у сусрет Васкрсу су на часу ликовне културе, бојили дрвеним бојицама,фломастерима, на тај начин украсили јаја за најрадоснији Хришћански празник,час се реалаизао у корелацији са наставом верске наставе.


28.04.2021.

Општинско такмичење - шах

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ

 

На општинском такмичењу у шаху одржаном 24.4.2021.у ОШ"Душко Радовић", Сремчици, ученик шестог разреда, Андреј Кнежевић освојио је прво место.

Честитам му у име  колектива основне школе Доситеј Обрадовић и у своје лично име.

 

 

                                                                                Директор школе :

                                                                                Драган Мишић

1   - следећа страна 

 

 

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions