1   - следећа страна 

07.06.2024.

Еко радионица

Ученици млађих разреда наше школе имали су прилику да се током Лего еко радионице упознају са процесом рециклаже кроз програмирање и роботику.
 
Знање и информације применили су креирањем:
🔹четири модела робота БИГ ЛИТТЛЕ ХЕЛПЕР који вешто сортирају рециклажни материјал,
🔹камиона за рециклажу који је коришћен за транспорт отпада,
🔹рециклажног центра где се све сакупља и рециклира,
🔹ветрењаче као извора обновљиве енергије.
 
Циљ пројекта Еко школе, који је организован од стране компаније Екостар Пак, оператера за управљање амбалажним отпадом, јесте да на интересантан начин, кроз игру и забаву, код најмлађих подиже свест о значају примарне селекције отпада, да пруже неопходна знања о екологији и рециклажи.
 
Запослене из Службе квалитета из Фабрике картона "Умка" су деци пре радионице одржале краћу едукацију на тему рециклаже, са акцентом на рециклажу старог папира и картона, у чему је Фабрика лидер по количинама у региону.
На овај начин ученици су обележили Светски дан заштите животне средине.

 

https://www.facebook.com/share/p/LSVk3jnKTAymgVkF/


31.05.2024.

Дан реке Саве

Данас смо обележили Дан реке Саве. Хвала свима који су допринели да се овај пројекат реализује. Погледајте прилог.

https://www.facebook.com/share/v/acaKvxp3fRY2ppSe/


29.05.2024.

Гостовање вокалне групе из наше школе у Педагошком музеју

На позив Удружења грађана македонске националности у Београду "Македонијум" вокална група одељења 6-1 учествовала је на отварању Дана македоске културе и обележавању празника "Кирило и Методије" који је одржан у Педагошком музеју у Београду, 24.05.2024. у 19 часова. Том приликом изведене су две песме: Ћирило и Методије, Леонтина Пат и Врбице, врбо зелена, народна песма. Остварена је лепа сарадња уз обострано задовољство. Пријатни и гостољубиви домаћини изразили су жељу да се сарадња настави. Више слика на 

https://www.facebook.com/share/p/1m6cV2zCRP4hDQUQ/


14.05.2024.

,,Triolica"

okružno takmičenje

U Zemunu u OŠ"Lazar Savatić" 11.05.2924. održano je Okružno takmičenje "Triolica" koje organizuje Udruženje nastavnika muzičke kulture.
U kategoriji mali vokalni stavi grupa iz naše škole u sastavu Dunja Milašinović, Lenka Simić , Nina Mićić i Tamara Vučić u pratnji Danke Krstić na gitari osvojila je prvu nagradu sa 98 poena.
U kategoriji popularna pesma svih vremena takmičila se Staša Lučić i osvojila je prvu nagradu sa 98,6 poena.
U kategoriji dečija pesma - duet prvu nagradu i plasman na republičko takmičenje osvojile su Marija Milunović i Sara Mićić.
 
 
 
 


09.05.2024.

Безбедност деце на интернету

презентација

На основу Уредбе о безбедности и заштити деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија („Службени гласник РС“, број 61/16) формиран је Национални контакт центар за безбедност деце на интернету, чији едукатори су осмислили презентацију под називом „Безбедност деце на интернету“.

У циљу подизања нивоа свести деце, родитеља и наставника о ризицима коришћења дигиталних технологија, презентацију интерактивног карактера одржаће два едукатора, која ће поделити досадашња знања и искуства стечена у Контакт центру. Презентација је одржана за ученике четвртог и петог разреда и представнике Савета родитеља, родитеља и наставника  у среду 24.04.2024. Презентација је оцењена као веома корисна и за децу и за родитеље . Организација предавања педагог школе.

1   - следећа страна 

 

 

Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions